Thursday, November 3, 2016

Volimo se igrati... Trebamo se igrati!




Volimo se igrati... Trebamo se igrati!

Znam da većina nas nema vremena nakon posla za razne aktivnosti pa tako ni za igru sa decom. Ali svako može pronaći 15 minuta, ostaviti po strani posao i obaveze i povežite se sa svojim detetom na 15 minuta. Tih 15 minuta nam ne znači puno a detetu je to mnogo, dete će se osećati voljeno i paženo a mi ćemo imati više energije i postaćemo sretniji roditelj. Možda niste izgradili kontakt sa detetom ili se vremenom zbog obaveza, putovanja taj odnos izgubio pa upravo je igra taj most do ponovnog kontakta i jačanja emocionalne veze. Budite razigrani roditelj u uplovite u dečiji svet, potaknite bliskost, samopouzdanje i vezu.

Zašto zaboravljamo da smo se i mi igrali, da smo želeli da se neko s nama igra? Deci treba igra. Mi imamo posao, a njihov posao je igra. Učili smo iz biologije o sisavcima, svi sisavci se igraju to je njihov način učenja veština. To je upravo način da mališani „ obrađuju“ svoje emocije. Da razmišljaju, da povezuju, da maštaju.

Bitno je da odaberemo prave igračke, one koje se dopadaju detetu a ne nama.
Ovaj put ću pričati o našoj aktuelnoj temi, temi mog sina koji je zaljubljenik u proizvode Fisher Price još od svog rođenja. Najviše mi se dopada da je to brend koji brine o svima, za sve uzraste, prate motoriku i razvoj deteta. Deci daju alate da izraze svoje društvene i komunikacijske veštine, talente i osećanja.

Danas se Ukrcavamo!!! Idemo svi u svet Thomas & Friends igračaka! To je mesto ispunjeno sa zabavom gdje Thomas vozići pomažu deci da razviju motorne sposobnosti zajedno sa svojom kreativnošću, i nagrađivanom pričom uče važnost rešavanja problema, prijateljstva i nesebičnosti. Od najmlađih inženjera do izgradnje pruge, Thomas & Friends igračke pružaju avanturu i pobuđuju maštu.


No comments:

Post a Comment